Vídeňská roštěná
Ingredience
- vyzrálé hovězí (vysoký roštěnec): 400 g
- kvalitní hořčice: 2 PL
- hladká mouka: 1 PL
- olej: 3 PL
- cibule: 1 ks
- hovězí vývar: 300 ml
- suché červené víno: 100 ml
- sůl
- mletý pepř
- cibule na ozdobu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vídeňská roštěná - recept
Maso na několika místech na okraji nařízneme, aby se na pánvi nekroutilo. Potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Na pánvičce rozehřejeme oleja opečeme maso dozlatova.
Maso vyndáme z pánve a uložíme ho na teplé místo. Na pánev dáme osmažit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou zalijeme vínem. To necháme odpařit. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme jej podle chuti. Do takto připraveného základu omáčky vložíme hovězí roštěnky a maso pár minut prohřejeme. Uprostřed by mělo zůstat lehce růžové.
Další cibuli nakrájíme na kolečka, která rozebereme na prstýnky. Kroužky obalíme v lehce osolené mouce. Rozehřejeme větší množství oleje a cibuli v něm necháme zezlátnout. Odložíme na ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.
Hovězí roštěnky podáváme ozdobné osmaženou cibulkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.