Kuskus s kuřecím masem a sušenými rajčaty s parmezánem
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Na 2 porce:
150g kuskusu
200ml vody
200g kuřecího masa
1 lžíce olivového oleje
sušená rajčata v oleji
sůl
50g parmezánu
Kuskus s kuřecím masem - recept
Kuskus dáme do misky a zalijeme vařící vodou, kterou kuskus zalijeme 200ml vařicí vody. Přikryjeme, a necháme odstát přibližně tři minuty.
Kuřecí maso (ideálně kuřecí prsa) mezi tím nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpálené pánvi s lžicí olivového oleje. Poté do pánve přisypeme kuskus, přidáme sušená rajčata nakrájená na malé kousky, osolíme, případně dochutíme kořením podle chuti, a necháme kuskus s kuřecím masem společně prohřát.
Kuskus s kuřecím masem servírujeme posypaný strouhaným parmezánem a dozdobíme čerstvou bazalkou.
Kuskus s kuřecím masem je pokrm, který se dá připravit na mnoho způsobů, a pokaždé jinak, například s čerstvými rajčaty, cuketou, kukuřicí nebo hráškem či pálivější varianta s chilli papričkami.
kus
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.