Maďarská fazolová polévka
Ingredience
- suché fazole: 80 g
- vývar z uzeného kolena: 700 ml
- maso z vyvařeného kolena: 100 g
- uzená slanina: 30 g
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- bílá paprika: 1 ks
- zakysaná smetana: 60 g
- uzená paprika: 1 PL
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maďarská fazolová polévka - recept
Fazole namočíme den předem do studené vody a scedíme. Cibuli, slaninu, papriku, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky.
V hrnci necháme vypéct slaninu a krátce na ní osmahneme cibuli, mrkev, petržel a papriku. Zaprášíme uzenou paprikou, zalijeme vývarem, přidáme fazole a vaříme doměkka. Nakonec do maďarské fazolové polévky přijde nakrájené uzené maso, které prohřejeme a polévku zjemníme zakysanou smetanou.
Maďarská fazolová polévka se dochutí pouze pepřem. Sůl není obvykle potřeba, protože vývar z uzeného masa bývá slaný dost.
TIP: Do této fazolové polévky se někdy přidává i maďarská papriková klobása, která se postará o pikantní chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.