![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Maďarská fazolová polévka](/img/clanky/10e4610d824d62535b7b9b8ada8695a5/madarska-fazolova-polevka.jpg)
Maďarská fazolová polévka
Ingredience
- suché fazole: 80 g
- vývar z uzeného kolena: 700 ml
- maso z vyvařeného kolena: 100 g
- uzená slanina: 30 g
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- petržel: 1 ks
- bílá paprika: 1 ks
- zakysaná smetana: 60 g
- uzená paprika: 1 PL
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maďarská fazolová polévka - recept
Fazole namočíme den předem do studené vody a scedíme. Cibuli, slaninu, papriku, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky.
V hrnci necháme vypéct slaninu a krátce na ní osmahneme cibuli, mrkev, petržel a papriku. Zaprášíme uzenou paprikou, zalijeme vývarem, přidáme fazole a vaříme doměkka. Nakonec do maďarské fazolové polévky přijde nakrájené uzené maso, které prohřejeme a polévku zjemníme zakysanou smetanou.
Maďarská fazolová polévka se dochutí pouze pepřem. Sůl není obvykle potřeba, protože vývar z uzeného masa bývá slaný dost.
TIP: Do této fazolové polévky se někdy přidává i maďarská papriková klobása, která se postará o pikantní chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.