Mrkvové řezy
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
- 250 g mrkve
- 150 g mandlí
- 150 g lískových oříšků
- 5 vajec
- 200 g krupicového cukru
- 40 g škrobové moučky
- 2 lžíce ořechovice
na polevu:
- 200 g moučkového cukru
- 2 lžíce horké vody
- 2 lžíce rumu
Mrkvové řezy - recept
Žloutky v robotu utřeme s cukrem do husté a nadýchané pěny. Mezitím si očistíme mrkev, kterou na struhadle nakrouháme najemno. Mrkev přidáme k žloutkové směsi a promícháme. Dále přidáme jemně mleté mandle a lískové ořechy, dvě lžíce ořechovice a do těsta zamícháme i škrobovou moučku. Poté si do těsta na mrkvové řezy přidáme ušleháme bílky a těsto opatrně promícháme rukou. Hotové těsto na mrkvové řezy vlijeme na plech nebo menší pekáček, který jsme si vymazali máslem a vysypali moukou. Mrkvové řezy pečeme na 170 stupňů asi 40-45 minut. Nakonec si připravíme polevu. Tu připravíme z cukru, rumu a vody, které v misce mícháme tak dlouho, až vznikne hustá bílá poleva. Tou potíráme hotové těsto. Mrkvové řezy krájíme na malé kousky, které podáváme ke kávě nebo čaji.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.