Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Třešňová marmeláda Ostatní
25. 07. 2018 Přečteno: 2560x

Třešňová marmeláda

Ingredience
- +
  • třešně: 1000 g
  • cukr: 400 g
  • citrusový pektin: 10 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Třešňová marmeláda – recept

Třešně omyjeme, zbavíme stopek, pecek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k třešním a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek cukru (můžeme dát méně i více, podle chuti a sladkosti třešní) a vaříme do zhoustnutí. V případě potřeby můžeme přidat citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou, marmeláda ještě více zhoustne. Průběžně můžeme zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku marmelády kápneme na studený talíř. Můžeme samozřejmě použít i hotový želírovací produkt podle návodu.

Důkladně omyjeme a osušíme sklenice i víčka a plníme do nich hotovou marmeládu, pevně zatáhneme víčka a obrátíme sklenice dnem vzhůru na 10 - 15 minut.

Třešňová marmeláda se skvěle hodí k palačinkám, do buchet nebo do bílého jogurtu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

vanocni-pomerancova-marmelada.jpg Ostatní

Vánoční pomerančová marmeláda

Pomeranče opláchneme v horké vodě a oloupáme. Pokrájenou dužinu hodíme do hrnce, zalejeme balsamicem, melasou a přivedeme k varu. Poté necháme probublávat asi 30 minut. Podle potřeby přidáváme vodu. Zázvor…

sipkova-marmelada.jpg Ostatní

Šípková marmeláda

Z omytých šípků odkrojíme stopku a druhý konec, rozpůlíme je a nachystáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 1 hodinu. Směs přecedíme přes plátýnko do hrnce a šípky ještě…

Tip na recept

Bageta z domácí pekárny

Bageta z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přisypeme prosátou mouku a do každého rohu zvlášť dáme cukr, sůl a droždí, které zahrneme moukou. Zapneme program "Těsto" a necháme vykynout. Vznikne nelepivé těsto na…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Thajská polévka tom yum

Polévky: Thajská polévka tom yum

Kuřecí prso a žampiony nakrájíme na kousky. Zázvor očistíme a nakrájíme na plátky. Citronovou trávu pokrájíme na…

Kukuřičná polévka

Polévky: Kukuřičná polévka

Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli a slaninu na menší kousky, česnek nadrobno. Na troše oleje orestujeme…

Šafránové rizoto

Hlavní jídla: Šafránové rizoto

Na pánvi s olejem zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme orestovat rýži, přidáme prolisovaný česnek, zalijeme…

Bramborové špízy s klobásou

Předkrmy a chuťovky: Bramborové špízy s klobásou

Brambory i se slupkou důkladně očistíme, nakrájíme na hrubší plátky a v osolené vodě uvaříme asi 10 minut do…