Třešňová marmeláda
Ingredience
- třešně: 1000 g
- cukr: 400 g
- citrusový pektin: 10 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Třešňová marmeláda – recept
Třešně omyjeme, zbavíme stopek, pecek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k třešním a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek cukru (můžeme dát méně i více, podle chuti a sladkosti třešní) a vaříme do zhoustnutí. V případě potřeby můžeme přidat citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou, marmeláda ještě více zhoustne. Průběžně můžeme zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku marmelády kápneme na studený talíř. Můžeme samozřejmě použít i hotový želírovací produkt podle návodu.
Důkladně omyjeme a osušíme sklenice i víčka a plníme do nich hotovou marmeládu, pevně zatáhneme víčka a obrátíme sklenice dnem vzhůru na 10 - 15 minut.
Třešňová marmeláda se skvěle hodí k palačinkám, do buchet nebo do bílého jogurtu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.