Vepřové souvlaki
Ingredience
- vepřová krkovice nebo kýta: 400 g
- stroužky česneku: 1 ks
- citrón: 1 ks
- olivový olej: 3 PL
- čerstvý kopr: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové souvlaki - recept
Česnek utřeme se solí a smícháme pomocí metličky s olejem, citrónovou šťávou, citrónovou kůrou a nadrobno nasekaným koprem. Maso nakrájíme na tenké proužky a naložíme ho do připravené marinády. Necháme marinovat v lednici do druhého dne.
Špejle namočíme na 1 hodinu do studené vody a maso na ně napichujeme tak, že střídavě proužek natáčíme tzv. do harmoniky. Opečeme na rozpáleném grilu z každé strany asi 3 minuty dotmava. Během grilování potíráme vepřové souvlaki marinádou.
Vepřové souvlaki podáváme s tzatziki, řeckou pitou a hranolky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.