Zapečené cannelloni s mletým masem
Ingredience
- cannelloni: 6 ks
- hovězí mleté maso: 150 g
- šalotka: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- rajčalové pyré: 200 ml
- máslo: 2 PL
- tvrdý sýr (parmezán, gouda, čedar,...): 150 g
- tymián: 1 KL
- oregano: 1 KL
- petrželka
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečené cannelloni s mletým masem - recept
Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Na troše oleje necháme zesklovatět šalotku, přidáme česnek, po 1 minutě mleté maso, které vařečkou rozdělíme a necháme orestovat. Přidáme oregano, tymián, trochu soli, pepře a rajčatovou omáčku. Necháme asi 5 minut společně dusit a chvíli vychladnout. Pekáček vymažeme máslem a vyskládáme do něj těsně k sobě cannelloni naplněné masovou směsí. Poklademe zbytkem másla nakrájeným na tenké plátky, přelijeme zbytkem šťávy z masové směsi a posypeme petrželkou a sýrem.
Zapečené cannelloni s mletým masem připravujeme v troubě rozehřáté na 190 °C asi 20 - 25 minut, až jsou cannelloni měkké.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.