Tvarohová bábovka
Ingredience
- 250 g polotučného tvarohu
- 220 g moučkového cukru
- 330 g polohrubé mouky
- 120 g změklého másla
- 120 ml vlažného mléka
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- máslo na vymazání formy
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tvarohová bábovka - recept
V míse nebo v kuchyňském robotu vyšleháme žloutky s cukrem alespoň 5 minut. Potom k nim přidáme změklé máslo a tvaroh a opět šleháme. V jiné míse si mezitím smícháme mouku s práškem do pečiva. Tuto směs do těsta postupně zašleháváme spolu s vlažným mlékem. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh ze tří bílků. Těsto už nešleháme, pouze opatrně mícháme stěrkou. Těsto přelijeme do formy, kterou jsme si vymazali máslem a vysypali polohrubou moukou. Tvarohová bábovka se peče na 180 °C asi 45 minut. Hotovou bábovku poznáme tak, že do ní zapíchneme špejli. Pokud se na ni nenalepí těsto, je správně upečená.
Po vychladnutí bábovku z formy opatrně vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.