Pita chléb
Ingredience
- hladká mouka: 250 g
- sůl: 1 KL
- voda: 150 ml
- olivový olej: 1 PL
- krystalový cukr
- sušené droždí: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pita chléb – recept
Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, potřeme je olejem a necháme opět kynout. Z každého bochánku rozválíme placku. Moukou posypeme plechy na pečení a na 5 minut je necháme nahřát v troubě na 220 °C. Placky na plechy přeneseme a pečeme v troubě krátce, aby se nám nevysušily. Po vytažení z trouby placky zabalíme do utěrky, tím kůrka zůstane měkká a placky nám neokorají. Pita chléb plníme podle chuti.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.