![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
Zeleninový dip
Ingredience
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
½ velké červené papriky
1 malá cibule
2 středně velká rajčata
10dkg zakysané smetany
sůl
pepř
lžíce majonézy
Zeleninový dip – postup přípravy
Zeleninu si můžeme buď rozmixovat mixérem, nebo ho prohnat mlýnkem na maso. Aby zeleninový dip nebyl tak vodový, propasírujeme ho přes sítko a dostaneme tak z něho většinu vody. Do zeleniny přidáme zakysanou smetanu, sůl, pepř a popřípadě můžeme na zjemnění přidat i trochu majonézy.
Jiný recept na zeleninový dip je takový, že do bílého jogurtu přidáme rozmixovanou okurku, trochu citronové šťávy, najemno nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek, pepř, sůl a trochu medu. Tento dip je výborný k zeleninovému salátu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.