Thajský salát
Ingredience
- zelená papája nebo velká kedlubna: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- rajče: 2 ks
- fazolové lusky - hrst: 1 ks
- arašídy: 2 PL
- česnek - stroužky: 2 ks
- rybí omáčka: 3 PL
- chilli paprička: 1 ks
- třtinový cukr: 2 PL
- limetková šťáva: 3 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Thajský salát - recept
Chilli papričku namočíme na 5 minut do horké vody. Oloupaný česnek rozdrtíme v hmoždíři s chilli. Nastrouháme papáju (kedlubnu) a mrkev, přidáme fazolové lusky, nakrájené rajče, limetkovou šťávu, rybí omáčku a cukr. Všechno důkladně promícháme s česnekem a chilli.
Thajský salát podáváme s opraženými arašídy.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.