Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vepřová líčka na víně Hlavní jídla
10. 12. 2019 Přečteno: 4374x

Vepřová líčka na víně

Ingredience
- +
  • vepřová líčka: 350 g
  • suché červené víno: 300 ml
  • povidla: 1 PL
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • malý celer: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • jalovec: 3 ks
  • nové koření: 2 ks
  • bobkový list: 1 ks
  • rozmarýn: 1 KL
  • perníkové koření: 1 KL
  • řepkový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Vepřová líčka na víně – recept

Maso si nakrájíme na kostky, cibuli na klínky, česnek nasekáme, mrkev a petržel pokrájíme na širší kolečka a celer na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zprudka orestujeme maso. Poté ho vyndáme. Přidáme do hrnce kapku oleje a orestujeme kořenovou zeleninu. Když začne chytat barvu přidáme cibuli, česnek a restujeme do zlatova. Do hrnce vrátíme maso, podlejeme červeným vínem, které necháme odpařit. Přidáme povidla a perníkové koření. Maso podlejeme vodou a necháme pod pokličkou dusit asi 3 hodiny do změknutí. 

Vepřová líčka na víně podáváme s bramborovými lupínky, kaší nebo špekovými knedlíky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Batátové pyré

Přílohy: Batátové pyré

Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě společně s prolisovaným česnekem doměkka asi 15 - 20…

Bramborový guláš s uzeninou

Hlavní jídla: Bramborový guláš s uzeninou

Na oleji nebo kousku sádla necháme orestovat cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou…

Restované rýžové nudle

Hlavní jídla: Restované rýžové nudle

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Mrkev, pak choi a jarní cibulku na tenké nudličky, česnek a zázvor na…

Jednoduchá kaviárová pomazánka

Pomazánky: Jednoduchá kaviárová pomazánka

Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme červený kaviár. Dle potřeby osolíme a opepříme, můžeme přidat i oblíbené…