Žampionový salát
Ingredience
- žampiony: 300 g
- bílé víno: 100 ml
- svazek jarní cibulky: 1 ks
- zakysaná smetana: 150 ml
- máslo: 1 KL
- citronová šťáva
- zelená petrželka
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Žampionový salát - recept
Na pánev si dáme rozehřát kousek másla, přidáme najemno nakrájené jarní cibulky a chvíli opékáme. Přidáme žampiony pokrájené na tenké plátky. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a pět minut restujeme. Přilijeme bílé víno, které necháme odpařit. Nakonec žampiony přemístíme do mísy, ochutíme šťávou z citronu, přidáme nasekanou čerstvou petrželku a smícháme se zakysanou smetanou. Žampionový salát je rychlá a snadná večeře. Podáváme ho s bagetkou, čerstvým chlebem nebo opečeným toastem. Stejně tak můžeme žampionový salát servírovat jako přílohu k masu nebo pečené zelenině.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.