![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Žampionový salát](/img/clanky/02c3364902e20d2fe7ee70507024321c/fotolia_87002752_xs.jpg)
Žampionový salát
Ingredience
- žampiony: 300 g
- bílé víno: 100 ml
- svazek jarní cibulky: 1 ks
- zakysaná smetana: 150 ml
- máslo: 1 KL
- citronová šťáva
- zelená petrželka
- drcený kmín
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Žampionový salát - recept
Na pánev si dáme rozehřát kousek másla, přidáme najemno nakrájené jarní cibulky a chvíli opékáme. Přidáme žampiony pokrájené na tenké plátky. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a pět minut restujeme. Přilijeme bílé víno, které necháme odpařit. Nakonec žampiony přemístíme do mísy, ochutíme šťávou z citronu, přidáme nasekanou čerstvou petrželku a smícháme se zakysanou smetanou. Žampionový salát je rychlá a snadná večeře. Podáváme ho s bagetkou, čerstvým chlebem nebo opečeným toastem. Stejně tak můžeme žampionový salát servírovat jako přílohu k masu nebo pečené zelenině.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.