Zázvorový čaj
Ingredience
- kousek kořene čerstvého zázvoru
- med
- voda
- citron
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zázvorový čaj – recept
Část kořene zázvoru si nastrouháme, budou nám stačit tak 2-3 čajové lžičky, podle toho, jak chceme mít čaj výrazný. Pozor ale na předávkování, zázvor prohřívá a při velkém množství nám může i popálit žaludeční stěnu. V rychlovarné konvici dáme vařit vodu. Zázvor přendáme do konvice nebo džbánku a zalijeme ho vařící vodou. Necháme louhovat. Zázvor se louhuje déle než normální čaj, přibližně 6 minut. Zázvorový čaj osladíme medem, nedávejte ho ale do vařícího čaje, tak se z něho vytrácejí všechny živiny. Počkáme, až čaj trochu vychladne, a až pak ho osladíme.
Pro teplejší počasí se bude hodit zázvorová limonáda. Začneme stejně jako u čaje, nastrouháme si trochu zázvoru, zalijeme ho studenou vodou a necháme louhovat. Z dvou citronů vymačkáme šťávu a přidáme do limonády. Vše promícháme a necháme pořádně vychladit. Podáváme s ledem a plátkem citronu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.