![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Zelný salát](/img/clanky/1d28ba9d509ac39cf3a69f7ad9a6f54a/fotolia_120103082_xs-1.jpg)
Zelný salát
Ingredience
- bílé zelí: 300 g
- mrkev: 2 ks
- cibule: 1 ks
- limetková šťáva
- vinný ocet
- cukr krystal
- sůl
- pepř
- petrželová nať
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zelný salát – recept
Zelí očistíme a velkým ostrým nožem nasekáme na proužky. Neměli bychom ji dávat do mixéru, ale opravdu sekat. Takto nakrouhané zelí trochu posolíme, necháme odležet a pak rukama pořádně promačkáme. Díky tomu zelí krásně pustí šťávu, bude křupavé a ne suché. Abychom toho docílili, budeme se však muset mačkání věnovat alespoň 20 minut. Jakmile je zelí důkladně promačkané, nakrájíme si najemno cibulku, nastrouháme dvě mrkve a ve větší míse promícháme se zelím. Ke směsi přimícháme cukr dle chuti, opepříme, osolíme a dochutíme limetkovou šťávou a vinným octem. Vše důkladně promícháme, aby se chutě propojily. Zelný salát dáme uležet do ledničky a ozdobíme petrželkou.
Zelný salát se dá připravit na mnoho způsobů. Tato varianta je lehčí, pokud ale chceme vyzkoušet klasický zelný salát Coleslaw, přidáváme další ingredience. K připravenému salátu přimícháme domácí majonézu a smetanu, ale přísady vmícháváme pomalu a opatrně. Takto upravený salát pak necháme nejlépe dva dny odležet v lednici.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.