Špenátové palačinky
Ingredience
- baby špenát {100} g
- ovesná mouka {50} g
- mléko {60} ml
- voda {60} ml
- vejce {1}
- sůl
- šťáva z citronu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si připravíme hlavní ingredienci, kterou je špenát. Spaříme ho a vyždímáme z něj přebytečnou vodu, která by nám těsto na palačinky zbytečně rozředila. Špenát přendáme do mísy a postupně k němu přidáme další suroviny. Mouku, mléko, vodu, špenát a vejce umixujeme ponorným mixerem do hladka. Pokud by se nám směs zdála příliš řídká, můžeme doplnit trochou mouky. Přidáme také citrónovou šťávu podle chuti.
Takto připravenou směs necháme odpočinout v chladničce asi 10 - 15 minut. Mezitím si rozpálíme na sporáku pánev, kterou lehce potřeme olivovým olejem. Postupně vytváříme tenké špenátové palačinky. Můžeme je plnit ricottou a uzeným lososem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
V míse smícháme špaldovou mouku, vejce, mléko a máslo. Rozpálíme nepřilnavou pánev, naběračkou rozlijeme těsto ke stranám pánve. Francouzské palačinky by měly být tenké. Palačinku opekáme z obou stran…
Na náplň si smícháme v míse tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou (tu můžeme vynechat). Směs necháme v lednici vychladnout. Celá vejce rozšleháme, přidáme mléko, mouku, cukr a špetku…
V míse prošleháme mléko a vejce. Postupně přidáváme mouku, mícháme metličkou dohladka. Přidáme špetku soli a cukr, ještě jednou promícháme. Necháme asi 15 minut odpočinout. Rozehřátou pánev potřeme lehce…
Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme společně s okurkou na menší kousky. Celer, okurku, špenát a petrželku rozmixujeme, přidáme minerální vodu, sůl, koření a opět promixujeme dohladka. Zeleninové…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Nejlepší je pozice na boku
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně…
Nejprve si v hrnci svařte vodu s cukrem. Po cca deseti minutách získáte cukrový sirup, do kterého vložte…
Začněte tím, že si oloupete dýni, pokrájíte ji na střední kousky a dáte vařit do měkka ve vodě (to bude trvat asi…
Ve větším hrnci povaříme brambory (oloupané a nakrájené na kostičky) v osolené vodě do poloměkka. Vody dáme tolik,…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.