Špenátové palačinky
Ingredience
- baby špenát {100} g
- ovesná mouka {50} g
- mléko {60} ml
- voda {60} ml
- vejce {1}
- sůl
- šťáva z citronu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si připravíme hlavní ingredienci, kterou je špenát. Spaříme ho a vyždímáme z něj přebytečnou vodu, která by nám těsto na palačinky zbytečně rozředila. Špenát přendáme do mísy a postupně k němu přidáme další suroviny. Mouku, mléko, vodu, špenát a vejce umixujeme ponorným mixerem do hladka. Pokud by se nám směs zdála příliš řídká, můžeme doplnit trochou mouky. Přidáme také citrónovou šťávu podle chuti.
Takto připravenou směs necháme odpočinout v chladničce asi 10 - 15 minut. Mezitím si rozpálíme na sporáku pánev, kterou lehce potřeme olivovým olejem. Postupně vytváříme tenké špenátové palačinky. Můžeme je plnit ricottou a uzeným lososem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
V míse smícháme špaldovou mouku, vejce, mléko a máslo. Rozpálíme nepřilnavou pánev, naběračkou rozlijeme těsto ke stranám pánve. Francouzské palačinky by měly být tenké. Palačinku opekáme z obou stran…
Na náplň si smícháme v míse tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou (tu můžeme vynechat). Směs necháme v lednici vychladnout. Celá vejce rozšleháme, přidáme mléko, mouku, cukr a špetku…
V míse prošleháme mléko a vejce. Postupně přidáváme mouku, mícháme metličkou dohladka. Přidáme špetku soli a cukr, ještě jednou promícháme. Necháme asi 15 minut odpočinout. Rozehřátou pánev potřeme lehce…
Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, změklé máslo a nastrouhanou bramboru. Přisypeme mouku, do jednoho rohu rozdrobíme droždí, do druhého dáme cukr, do třetího sůl. Tyto ingredience zahrneme moukou a zapneme…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Naprosté nesmysly, co tu píšete.<br> <br> U masa je klíčové dosáhnout dostatečně vysoké teploty (alespoň 120 °C) po ...
Rotoped je skvělá záležitost, chce to ale hodně vůle na něm doma cvičit. U nás doma to vždycky dopadlo věšákem...
Tolik tuku na 40 g mouky je nesmysl, zvláště u těsta, do kterého dáme 200 g ořechů - to by v troubě neudrželo ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Začněte tím, že si do mísy se studenou vodou nasypete hrách. Ten pak nechte přes noc bobtnat. Druhý den jej řádně…
Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1…
Uhněteme těsto na pizzu nebo můžeme použít kupované, na vegetariánské minipizzy se hodí i listové těsto. Těsto…
Přeosýváme hladkou mouku a moučkový cukr. Máslo necháme změknout a med zahřejeme. Ze surovin vypracujeme hladké…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.