Bramborový guláš
Bramborový guláš – postup přípravy
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibulku. Až zesklovatí, přidáme bobkový list, kmín, na plátky nakrájený česnek, na kostečky nakrájené brambory a sladkou mletou papriku. Krátce promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Bramborový guláš vaříme tak dlouho, dokud nám brambory nezměknou.
Na závěr do bramborového guláše mletý pepř, sůl a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Provaříme a nakonec přidáme majoránku podle vlastní chuti.
Bramborový guláš můžeme podávat samotný nebo s čerstvým pečivem.
Jako obměnu je možné do bramborového guláše přidat sójový granulát vařený v zeleninovém vývaru nebo ve vodě podle návodu na obalu.
Diskuse k článku
RE : Bramborový guláš