Bylinkový chléb se sýrem feta
Bylinkový chléb se sýrem feta – postup přípravy
V misce promícháme vodu, droždí a cukr a necháme asi 5 minut uležet. Mezitím do velké mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, 1 lžičku rozmarýnu, 1 lžičku tymiánu a vysypeme na pomoučený vál. v mouce uděláme důlek, přidáme kvásek a olivový olej a vypracujeme těsto do hladka. Těsto dáme do mísy, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout 30 – 40 minut.
Po vykynutí těsto znovu prohněteme, přidáme sýr feta a zapracujeme jej do těsta. Troubu předehřejeme na 200°C, zapékací misku vyložíme pečicím papírem, dáme na něj těsto a posypeme zbytkem rozmarýnu a tymiánu. Těsto ještě na 10 minut přikryjeme a necháme na misce nakynout, poté vložíme do trouby a pečeme dozlatova.
Bylinkový chléb se sýrem feta je skvělý k zeleninovým salátům.
Diskuse k článku
RE : Bylinkový chléb se sýrem feta