Guacamole - pomazánka z avokáda
Guacamole – pomazánka z avokáda – postup přípravy
Avokáda opatrně rozpůlíme a vyjmeme pecku. Oloupeme a pokapeme limetkovou šťávou, po které avokádo nezhnědne. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na bramborovou kaši avokáda rozmačkáme.
K rozmačkanému avokádu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, semínek zbavenou chilli papričku, koriandr a na kostičky nakrájené rajče. Na závěr ještě dosolíme a ihned podáváme s tortillovými lupínky, které do pomazánky z avokáda namáčíme.
Tip: Do guacamole můžeme přidat také pár kapek kvalitní sójové omáčky.
Guacamole je tradiční mexický pokrm, který se musí podávat ihned po přípravě, neboť na vzduchu hnědne.
Diskuse k článku
RE : Guacamole - pomazánka z avokáda