Nákyp s brokolicí
Nákyp s brokolicí – postup přípravy
Do hlubší mísy si dáme tvaroh, mouku, zakysanou smetanu, koňak, najemno nastrouhaný ementál a 4 žloutky. Vše mícháme tak dlouho, než nám vznikne hladké těsto. Pórek si nakrájíme na tenké plátky a až poté, nejlépe v sítku, omýváme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Kysané zelí také propláchneme vodou, brokolici očistíme, rozdělíme na malé růžičky, omyjeme a poté spaříme horkou vodou.
Do zapékací mísy, kterou vytřeme máslem, rozprostřeme 2/3 připraveného těsta. Na něj poklademe kysané zelí, osolíme, opepříme a přidáme estragon a majoránku. Na zelí poklademe spařenou brokolici a pórek. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do zbylého těsta a přidáme jako poslední vrstvu do mísy. Nákyp s brokolicí posypeme slunečnicovými semínky a pórkem. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 45 minut.
Nákyp s brokolicí můžeme na talíři ozdobit třeba čerstvými plátky rajčat.
Diskuse k článku
RE : Nákyp s brokolicí