Vaječná tlačenka se zeleninou
Vaječná tlačenka se zeleninou – postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme skořápku a opláchneme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do mísy. Ve větším kastrolu povaříme zeleninu dle chuti, například brokolici, mrkev, celer, petržel, nebo na co máme zrovna chuť. Do mísy k vejcím přidáme hořčici, nadrobno pokrájenou zeleninu, majonézu. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a také přidáme do mísy.
Ve vývaru rozpustíme želatinu dle návodu a přidáme ke všem ostatním ingrediencím. Vše promícháme, dochutíme solí a pepřem a necháme za občasného míchání zchladnout na pokojovou teplotu. Směs vylijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladu ztuhnout.
Vaječná tlačenka se zeleninou je vynikající jako předkrm, nebo rozkrájená na menší kousky jako jednohubka s kolečkem rohlíku.
Diskuse k článku
RE : Vaječná tlačenka se zeleninou