Vegetariánský guláš se sójovým masem
Vegetariánský guláš se sójovým masem – postup přípravy
Na začátku přípravy vegetariánského guláše si uvaříme sójové maso podle návodu a dáme zatím stranou okapat. Můžeme použít sójové kostky, nudličky nebo i granulát.
V hrnci rozehřejeme olej a na něm orestujeme na kostky nakrájenou cibulku. Restujeme tak dlouho, dokud nám cibulka nezhnědne. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme hrstku mouky a za stálého míchání vytvoříme cibulovou jíšku. Posypeme mletou sladkou paprikou a krátce promícháme, aby nám paprika nezhořkla. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidáme utřený česnek, bobkový list, majoránku, sůl, trochu mletého černého pepře a za občasného míchání povaříme.
Na závěr přidáme do vegetariánského guláše předem připravené sójové maso, povaříme a dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.
Vegetariánský guláš můžeme nakonec posypat syrovou cibulí nakrájenou na jemné nudličky.
Diskuse k článku
RE : Vegetariánský guláš se sójovým masem