Žampióny plněné nádivkou

img



Žampióny plněné nádivkou - postup přípravy

Žampióny očistíme, omyjeme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi při mírném ohni rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme asi pět až deset minut, dokud se z nich nevypaří všechna voda, poté je odstavíme. K žampiónovým nožičkám vmícháme nasekanou petrželku, drobečky žemle, česnek utřený se solí a vše dobře promícháme. Touto hmotou pak naplníme hlavičky žampiónů, naplněné je poklademe na lehce pomaštěný plech a každou žampiónovou hlavičku ještě trochu zakápneme olejem.

Žampióny plněné nádivkou pečeme v předehřáté troubě zhruba deset minut při teplotě 200°C. Po upečení hlavičky ozdobíme snítkami bylinek a ihned podáváme. Žampióny plněné nádivkou lze podávat například s vařenými bramborami.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.