Hovězí vývar
Ingredience
- hovězí žebro: 600 g
- mrkev: 2 ks
- celer: 0.5 ks
- petržel: 2 ks
- řapíkatý celer: 1 ks
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- celý pepř: 4 ks
- bobkový list: 4 ks
- nové koření: 5 ks
- libeček nebo petrželka
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí vývar – recept
Hovězí vývar bude mít lepší chuť, když nejprve hovězí kosti upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.
Očištěnou kořenovou zeleninu rozdělíme na poloviny, jednu část dáme do hrnce se studenou vodou společně s kostí, cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí dle chuti. Přivedeme k varu a vaříme 4 - 5 hodin při velmi nízké teplotě (necháme jen tzv. probublávat). Použijeme-li tlakový hrnec, stačí hovězí vývar nechat vařit 1,5 hodiny.
Vyvařenou zeleninu vyhodíme a do vývaru nakrájíme druhou polovinu kořenové zeleniny, obereme maso ze žebra a povaříme, až je zelenina měkká. Hovězí vývar podle chuti dosolíme a přidáme nadrobno nasekaný libeček nebo petrželku.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.