Hráškové pyré
Ingredience
- hrášek (mražený nebo čerstvý): 300 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- smetana: 3 PL
- mletý koriandr: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hráškové pyré - recept
Hrášek vložíme do osolené vody a vaříme na středním plamenu asi 20 minut do úplného změknutí. Poté slijeme vodu, kterou si dáme stranou a hrášek důkladně rozmixujeme. Přidáme k němu sůl, pepř, mletý koriandr a důkladně promícháme. Potom hráškové pyré ochutíme dvěma stroužky prolisovaného česneku a zjemníme smetanou (můžeme použít sójovou smetanu). Ještě jednou důkladně zamícháme a případně doředíme hráškovým vývarem.
Hráškové pyré skvěle doplní dušené hovězí nebo vepřové maso. Můžeme ho také podávat s uzeninou jako obdobu hrachové kaše, která se klasicky připravuje ze sušeného hrachu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.