Indický dhál z červené čočky
Ingredience
- červená čočka: 150 g
- rajčata: 1 ks
- cibule {0.5} ks
- česneku - stroužky: 2 ks
- chilli paprička dle chuti
- zázvor dle chuti
- olej: 1 PL
- garam masala: 1 KL
- kurkuma
- římský kmín: 1 KL
- čerstvý koriandr: 1 PL
- citrónová šťáva: 1 KL
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Indický dhál z červené čočky - recept
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (asi 20 minut). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Na oleji necháme rozvonět římský kmín, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme na velmi jemno nakrájený zázvor a chilli papričku, prolisovaný česnek a asi 1 minutu restujeme. Dále přidáme nakrájená rajčata, kurkumu a koření garam masala a společně podusíme do změknutí rajčat. Přidáme čočku, pár lžic vody a necháme za občasného promíchání společně prohřívat při mírné teplotě asi 10 minut. nakonec přidáme citrónovou šťávu a nadrobno nasekaný koriandr.
Indický dhál se dá připravovat z libovolných luštěnin, např. žlutého hrachu nebo mungo fazolí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.