Kaše z červené čočky a dýně
Ingredience
- červená čočka: 150 g
- dýně (hokaido, máslová, špagetová, muškátová…): 200 g
- stroužky česneku: 1 ks
- sušené oregano
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kaše z červené čočky - recept
Dýni vydlabeme, nakrájíme na drobné kousky a vložíme na plech s pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem, přidáme nasekaný česnek, osolíme, opepříme a pečeme na 190 °C asi 30 minut do úplného změknutí. Mezitím si dáme vařit červenou čočku se lžičkou sušeného oregana.
Dýni s čočkou buď rozmixujeme tyčovým mixérem, nebo ji v misce rozmačkáme vidličkou. Kaši dobře promícháme, přidáme sušené oregano, sůl a pepř.
Kaše z červené čočky bude skvělá s vejcem vařeným na tvrdo, toastem nebo uzeninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.