Koprová omáčka
Ingredience
- smetana: 200 ml
- hovězí vývar: 500 ml
- hladká mouka: 3 PL
- olej: 2 PL
- cukr krystal: 1 PL
- ocet: 1 PL
- čerstvý kopr - hrst: 1 ks
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Koprová omáčka – recept
Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme asi 25 minut. Přidáme ocet, osolíme a omáčku přecedíme přes jemné sítko. Přidáme smetanu pro zjemnění omáčky, krátce povaříme a zamícháme jemně nasekaný čerstvý kopr.
Koprová omáčka se podává s plátky masa nebo vajíčkem a vařenými bramborami nebo houskovým knedlíkem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.