Kuřecí Kung Pao
Ingredience
- kuřecí prsa: 200 g
- sójová omáčka: 2 PL
- rýžové víno: 1 PL
- škrobová moučka: 1 PL
- jarní cibulka: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- nesolené arašídy: 4 PL
- zázvor: 1 KL
- chilli papričky (1: 1 ks
- olej
- sůl
- pepř
- Na zálivku:
- sójová omáčka: 3 PL
- rýžový ocet: 1 KL
- sezamový olej: 1 KL
- škrobová moučka: 1 KL
- voda: 1 PL
- třtinový cukr: špetka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí Kung Pao - recept
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a naložíme ho do marinády, kterou připravíme ze sójové omáčky, rýžového vína, škrobu, soli a pepře. Jarní cibulku nakrájíme na centimetrové kousky, česnek nadrobno, zázvor na tenké proužky a smícháme všechny ingredience na zálivku.
Na přípravu tohoto oblíbeného čínského jídla se nejlépe hodí pánev wok, ale můžeme použít jakoukoli hlubší pánev. Oleje nalijeme tolik, aby se v něm kuřecí maso osmažilo ze všech stran. Olej rozehřejeme, vložíme do něj maso a smažíme tak, aby kousky měly kolem sebe vytvořenou krustu, ale nikoli až dozlatova.
Olej slijeme, pánev ale necháme mastnou a necháme na ní orestovat nakrájené chilli papričky zbavené semínek. Přidáme jarní cibulku, česnek a zázvor, vrátíme maso, zalijeme zálivkou a 2 minuty smažíme při vysoké teplotě. Arašídy opražíme nasucho na pánvi, až se rozvoní a přidáme je do směsi úplně nakonec.
Kuřecí Kung Pao podáváme s rýží nebo nudlemi.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.