Malinová marmeláda
Ingredience
- maliny: 1 kg
- želírovací přípravek Gelfix: 1 balení
- cukr krystal: 350 g
- kyselina citrónová: 5 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maliny důkladně propláchneme a dáme do hrnce společně s kyselinou citrónovou. Cukr smícháme s želírovacím přípravkem a přidáme k malinám. Za stálého míchání vaříme 3 - 4 minuty a odstavíme. Pokud při vaření vznikne pěna, odstraníme ji, a marmeládu plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme a necháme je vychladnout otočené víčkem dolů. Skladujeme na chladnějším tmavém místě, kde důkladně uzavřená malinová marmeláda vydrží několik měsíců.
Malinová marmeláda se dá ochutit i semínky z vanilkového lusku.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Do mixéru vložte čerstvé nebo mražené maliny (mírně povolené) a rozmělněte společně s mlékem, brusinkovou šťávou a třtinovým cukrem. Hotové smoothie podávejte například se snítkou čerstvé máty...
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Nejlepší je pozice na boku
Bohužel, bez videa se cviky nedají správně cvičit.
velmi dobře napsáno , moc mi to pomohlo, děkuji
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Česnek prolisujeme, pomerančovou šťávu ideálně vymačkáme čerstvou, je-li to však nezbytné, použijeme kvalitní…
Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, jarní cibulku nadrobno. Papriku,…
Salát opereme, necháme uschnout a natrháme na menší kousky. Toustový chléb potřeme trochou rajčatového pyré,…
Začněte tím, že si na rozpáleném oleji v ohnivzdorné pánvi (ta, kterou můžete umístit do trouby) orestujete jemně…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.