Meruňková marmeláda
Ingredience
- meruňky: 1000 g
- cukr krupice: 400 g
- citrusový pektin: 10 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Meruňková marmeláda – recept
Meruňky omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na čtvrtky. Kousky meruněk dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k meruňkám a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek cukru (můžeme dát méně i více, podle chuti a sladkosti meruněk) a vaříme do zhoustnutí. V případě potřeby můžeme přidat citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou, marmeláda ještě více zhoustne. Průběžně můžeme zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku marmelády kápneme na studený talíř. Můžeme samozřejmě použít i želírovací produkt podle návodu.
Důkladně omyjeme a osušíme sklenice i víčka a plníme do nich hotovou marmeládu, pevně zatáhneme víčka a obrátíme sklenice dnem vzhůru na 10 - 15 minut.
Meruňková marmeláda voní krásně, ale můžeme přidat do vaření i špetku skořice nebo hřebíček a tím získá i lehce kořeněnou chuť.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.