Podmáslový chléb z domácí pekárny
Ingredience
- podmáslí: 300 ml
- mléko: 180 ml
- pšeničná chlebová mouka: 350 g
- chlebová žitná mouk: 150 g
- otruby: 1 PL
- olivový olej: 2 PL
- jablečný ocet: 1 PL
- cukr krupice: 1 KL
- drcený kmín: 2 KL
- sůl: 2 KL
- sušené droždí: 1.5 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Podmáslový chléb z domácí pekárny - recept
Do pekárny nalijeme podmáslí, mléko, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme prosátou mouku, otruby a kmín. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého cukr, do třetího droždí a vše zahrneme moukou. Podmáslový chléb pečeme na základní program (Basic nebo Klasik), 750 g a tmavou kůrku.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.