Pomazánka z červené čočky
Ingredience
- červená čočka: 150 g
- jarní cibulka: {1,5}
- mrkev: {2}
- žlutá paprika: {0,5}
- stroužky česneku: {2}
- olivový olej
- kari koření: 1 KL
- čerstvá petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ve středním hrnci si rozehřejeme olivový olej a přidáme k němu najemno nakrájené jarní cibulky a papriku. Necháme chvíli orestovat, a potom přidáme nahrubo nastrouhané mrkve. Opět chvíli opékáme a přidáme červenou čočku. Osolíme, opepříme a po chvíli restování přidáme horkou vodu. Směs promícháme a prolisujeme do ní dva stroužky česneku. Vaříme asi 20 minut, dokud nebude čočka měkká. Potom k čočce přidáme kari koření a čerstvou petrželku. Pomazánka z červené čočky se před podáváním ještě musí rozmixovat, nejlepší je použít tyčový mixér. Pokud máme rádi pikantnější pomazánky, přidáme ještě šťávu z citrónu.
Pomazánka z červené čočky je nejlepší s opečeným toastem, rozpečenou bagetou nebo celozrnnými krekry a čerstvou zeleninou. V lednici nám vydrží až týden.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli, česnek a malý kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme pokrájíme na drobné kousky. Červenou čočku propláchneme ve studené vodě. V hrnci rozehřejme olivový olej, na kterém…
Čočku zalejeme studenou vodou a dáme vařit. Když voda dosáhne varu, ztlumíme plamen, vodu osolíme a přidáme lžičku kari koření. Čočku poté pozvolna vaříme asi 10 minut. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a…
Cibuli a česnek nasekáme najemno, v hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, kurkumu, pepř a promícháme. Rajčata nakrájíme (můžeme i spařit a oloupat), přidáme do…
Cibuli i česnek nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm orestujeme dozlatova. Přidáme koření, osolíme, osladíme, přidáme rajčata, protlak, ocet a necháme povařit do zhoustnutí. Počkáme,…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Pro opakované komentáře s odkazy na externí webové stránky upozorňujeme, že se jedná o porušování "pravidel di...
Zdravím, mám 1 myšku darovanou hnědou větší a 2 bílé malé. Za jak dlouho vyrostou aby mě neprolezly 0,8mm drát...
Pekařka zdraví! Super článek, moc za něj díky. Jinak kdyby někdo chtěl zkusit péct z kvasu, tak ho ani nemusít...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...
Houby namočíme min. na 1 hodinu do studené vody a propláchneme. Houby uvaříme v osolené vodě 15 minut, vymačkáme z…
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí…
Listové těsto vyválíme na tvar plechu, pomažeme ho rajčatovým pyré, na které nasypeme na drobno nakrájenou cibuli.…
Maso očistíme, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a rozmarýn, zakápneme olejem a necháme asi 2 hodiny v lednici. Na…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.