Cejn ve vinném těstíčku
Ingredience
- filety z cejna: 400 g
- bílé víno: 200 ml
- vejce: 3 ks
- citronová šťáva
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- kmín
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cejn ve vinném těstíčku – recept
Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko. Rozšleháme vajíčka spolu s paprikou, kmínem, vínem a přidáváme mouku se strouhankou. Rozmícháme na hladké husté těstíčko a případně přidáváme mouku dle hustoty. Cejna obalujeme v připraveném těstíčku a ihned smažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami, bramborovou kaší či zeleninou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.