Kuře ala kachna
Ingredience
- celé kuře: 1 ks
- cibule: 2 ks
- bílé zelí: 1 ks
- máslo: 100 g
- černé pivo: 250 ml
- bobkový list: 4 ks
- sůl
- kmín
- červená paprika
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuře ala kachna – recept
Kuře důkladně omyjeme, osušíme a prosolíme (i zevnitř). Do pekáče nachystáme na plátky nakrájené máslo. Na pánvičce necháme na másle orestovat nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Poté přidáme zelí a kmín a promícháme. Touto směsí vyplníme kuře, zašijeme potravinářskou nití a lehce posypeme červenou paprikou. Kuře ala kachna vložíme do pekáče, podlijeme troškou vody, přidáme zelí, které se nevešlo do kuřete, bobkové listy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 1 hodinu a během této doby občas polijeme kuře vlastním výpekem. V polovině pečení navíc podlijeme kuře černým pivem. Po hodině sejmeme poklop a asi 15 minut dopečeme, aby vznikla pěkná kůrčička.
Kuře ala kachna servírujeme s bramborovým nebo karlovarským knedlíkem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.