Kuřecí steak caprese
Ingredience
- kuřecí prsa: 2 ks
- mozzarella: 1 ks
- malá rajčata: 2 ks
- lístky bazalky: 6 ks
- sušená bazalka: 1 KL
- olivový olej
- olej na smažení
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí steak caprese - recept
Omytá a osušená kuřecí prsa lehce naklepeme, aby měla po celé ploše stejnou tloušťku. Osolíme, opepříme a asi na 2 hodiny naložíme do trochy olivového oleje smíchaného se sušenou bazalkou. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na kolečka. Na jedné pánvi zprudka orestujeme na troše oleje plátky rajčat.
Na druhé pánvi s trochou oleje zprudka orestujeme maso z obou stran, poklademe střídavě rajčaty a mozzarellou, osolíme, opepříme a dopečeme asi 5 minut podle tloušťky masa.
Kuřecí steak caprese nakonec posypeme čerstvou bazalkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.