Tafelspitz
Ingredience
- hovězí květová špička: 750 g
- mrkev: 2 ks
- petržel: 1 ks
- pórek: 10 cm
- cibule: 1 ks
- sádlo: 1 KL
- celý pepř: 6 ks
- bobkový list: 2 ks
- pažitka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tafelspitz – recept
Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody a necháme mírně probublávat varem. Tvořící se pěnu asi po půl hodině sebereme. Přidáme pepř a bobkový list. Cibuli překrojíme a řeznou stranu osmahneme zprudka na sádle. Po dvou hodinách vaření masa nakrájíme zbylou zeleninu a spolu s opečenou cibulí přidáme k masu. Vaříme ještě asi 45 minut na nejnižší teplotu, případně doplníme vyvařenou vodu.
Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme do talířů spolu se zeleninou, zalijeme hotovým vývarem a posypeme nakrájenou pažitkou. Tafelspitz skvěle doplní také nastrouhaný křen.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.