Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rillettes [rijet] z vepřového masa Předkrmy a chuťovky
14. 02. 2018 Přečteno: 2533x

Rillettes [rijet] z vepřového masa

Ingredience
- +
  • vepřový bůček: 380 g
  • vepřová krkovice: 380 g
  • syrové sádlo: 300 g
  • suché bílé víno: 100 ml
  • voda: 150 ml
  • hrubozrnná sůl: 1 PL
  • čerstvě mletý barevný pepř: 1 KL
  • čerstvý tymián: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Rillettes z vepřového masa - recept

Sádlo nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm, bůček a krkovici na kostičky asi 3x3 cm. Ve velkém hrnci se silnějším dnem necháme pozvolna škvařit sádlo při nízké teplotě. Občas promícháme. Jakmile sádlo zezlátne, přidáme bůček a krkovici, zalijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme a při velmi nízké teplotě necháme probublávat pod pokličkou doměkka asi 6 hodin. Maso se musí rozpadat. Občas promícháme a podle potřeby dolijeme trochu vody. Přidáme čerstvý tymián, podle chuti přisolíme a připepříme a už jen krátce povaříme.

Pomocí vidličky maso natrháme a rillettes z vepřového masa plníme do důkladně vyčištěných a vysušených uzavíratelných sklenic tak, že nejdříve nabereme maso a to poté zalijeme vyvařeným tukem. Rillettes skladujeme v lednici, kde vydrží až 14 dní. Po třech dnech se krásně uleží a chutná nejlépe. 

Rillettes [rijet] z vepřového masa skvěle doplní brusinkový kompot nebo marmeláda a čerstvá francouzská bageta.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-francouzska-bageta.jpg Předkrmy a chuťovky

Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod…

domaci-celozrnne-bagety.jpg Předkrmy a chuťovky

Domácí celozrnné bagety

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně…

domaci-zitne-bagety.jpg Předkrmy a chuťovky

Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké,…

zapecene-bagety-s-rajcaty.jpg Předkrmy a chuťovky

Zapečené bagety s rajčaty

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…

Tip na recept

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, mrkev na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme máslo, opečeme nasekanou cibuli a mrkev. Přidáme houby a podusíme asi 15 minut. Až se z hub odpaří přebytečná voda a houby…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Těstoviny se špenátem a ricottou

Hlavní jídla: Těstoviny se špenátem a ricottou

Těstoviny uvaříme podle návodu. Listy čerstvého špenátu omyjeme a v malém množství mírně osolené vody je krátce…

Mandlová granola

Ostatní: Mandlová granola

V míse smícháme nasekané madle, ovesné vločky a semínka. V malém hrnci zahřejeme kokosový olej s medem a cukrem.…

Horchata

Nápoje: Horchata

Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po…

Třené těsto na beránka

Dezerty: Beránek z třeného těsta

Nejprve si v míse utřete do pěny měkké máslo s cukrem a vaječnými žloutky. Poté přidejte mléko, kypřící prášek,…