Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Těstoviny se špenátem a ricottou Hlavní jídla
04. 10. 2017 Přečteno: 70336x

Těstoviny se špenátem a ricottou

Ingredience
- +
  • těstoviny: 200
  • ricotta: 120 g
  • smetana: 50 ml
  • čerstvý špenát: 200
  • česnek - stroužky: 1 ks
  • gouda: 100
  • muškátový oříšek
  • sůl 
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Těstoviny se špenátem a ricottou – recept

Těstoviny uvaříme podle návodu. Listy čerstvého špenátu omyjeme a v malém množství mírně osolené vody je krátce spaříme. Po chvíli je vyndáme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Na pánvičce podusíme s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Přidáme ricottu, zředíme smetanou, dochutíme muškátovým oříškem. Uvařené těstoviny smícháme se špenátem a nastrouhaným sýrem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 179 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 1 příspěvky.

  • Evka
    17. 8. 2018 | 12:23
    Tato kombinace mě velmi mile překvapila. Přidala jsem i trochu parmezánu a určitě jsem toto jídlo nedělala naposled :-). Děkuji
Tip na recept

Maková bábovka

Maková bábovka

Ve velké míse vyšleháme žloutky s práškovým cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo nakrájené na menší kousky a opět šleháme. Do směsi přidáme kvásek,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Chřest s holandskou omáčkou

Předkrmy a chuťovky: Chřest s holandskou omáčkou

Bílý chřest oloupeme, slupky ovšem nemusíme vyhazovat, budou se nám hodit na polévku. Vodu osolíme, přivedeme k…

Karamelový krém ze salka

Ostatní: Karamelový krém ze salka

Plechovku salka vložíme do vařící vody a 2 hodiny povaříme. Poté necháme vychladit. Ze změklého máslo si vyšleháme…

Vídeňský řízek

Hlavní jídla: Vídeňský řízek

Přes potravinovou folii rozklepeme maso na řízek asi 0,5 cm tlustý. Maso osolíme a opepříme z obou stran, na kraji…

Míchaná vejce s chřestem

Předkrmy a chuťovky: Míchaná vejce s chřestem

Chřes na skus uvaříme v osolené vodě a prudce jej zchladíme v ledové vodě. Poté z chřestu odrojíme špičky a stonky…