Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zázvorky Vánoční cukroví
13. 10. 2017 Přečteno: 3490x

Zázvorky

Ingredience
- +
  • hladká mouka: 280 g
  • moučkový cukr: 250 g
  • prášek do pečiva: 0.5 ks
  • vejce: 2 ks
  • čerstvý zázvor nastrouhaný: 1 KL
  • citrónová šťáva: 1 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

M

ouku prosijeme a smícháme s kypřícím práškem. Cukr také prosijeme, promícháme s moukou a přidáme ostatní ingredience. Těsto musíme velmi dobře propracovat, aby se zázvor rozprostřel rovnoměrně. Těsto vyválíme na pomoučeném válu na tloušťku asi 3 mm, vykrájíme různé tvary a poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Takto připravené zázvorky necháme na chladném místě uležet do druhého dne. 

Troubu rozehřejeme na 190 °C a zázvorky pečeme asi 6 - 10 minut, až jsou okraje růžové. Necháme vychladnout a skladujeme v suchu a chladu. Týden před Vánocemi můžeme zázvorky ozdobit cukrovou polevou a cukrářskými ozdobami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 5 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Pečená růžičková kapusta

Pečená růžičková kapusta

Růžičkovou kapustu očistíme, odkrojíme tvrdé konce, rozpůlíme a promícháme s olivovým olejem. Podle chuti osolíme, opepříme a rozprostřeme na pečicí papír řeznou stranou dolů. Pečeme při teplotě 200 °C asi 20…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Svíčková Wellington

Hlavní jídla: Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze…

Letní melounový salát

Saláty: Letní melounový salát

Meloun zbavený slupky a pecek nakrájíme na kostky. Přidáme baby špenát, nakrájenou okurku, olivy, kostičky sýra,…

Polská polévka žurek

Polévky: Polská polévka žurek

Pokud nemáme k dispozici aktivní žitný kvásek, je potřeba si žitný zákvas připravit alespoň 3 dny předem. Na žitný…

Sardinková pomazánka

Pomazánky: Sardinková pomazánka

Sardinky slijeme z oleje a rozmačkáme. Cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Smícháme…