Bulky na hamburger
Ingredience
- Na kvásek:
- vlažné mléko: 125 ml
- cukr moučka: 20 g
- čerstvé droždí: 20 g
- Těsto na 6 bulek:
- hladká mouka: 250 g
- slunečnicový olej: 80 ml
- žloutek: 1 ks
- vejce: 1 ks
- cibule: 1 ks
- sůl
- sezam
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bulky na hamburger – recept
Ve větší míse smícháme vlažné mléko s moučkovým cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a vložíme mísu přikrytou utěrkou do trouby rozehřáté na 50 °C. Necháme vzejít kvásek. Na pánvi si orestujeme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibulku.
Mouku prosejeme, smícháme se žloutkem, vejcem a olejem. Přidáme restovanou cibulku, sůl a kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu kynout v troubě na 50 °C.
Poté těsto znovu propracujeme a rozdělíme jej na šest stejně velkých kousků, ze kterých tvarujeme bulky. Položíme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Necháme ještě chvilku nakynout a poté bulky na hamburger pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Hotové bulky na hamburger by měly mít zlatavou barvu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.