Chřest s holandskou omáčkou
Ingredience
- bílý chřest - svazek: 1 ks
- žloutky: 3 ks
- bílé víno: 30 ml
- másla: 100 g
- citron: 1 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chřest s holandskou omáčkou – recept
Bílý chřest oloupeme, slupky ovšem nemusíme vyhazovat, budou se nám hodit na polévku. Vodu osolíme, přivedeme k varu a chřest povaříme asi 5 minut.
Na sporák si dáme dva hrnce, z jednoho vytvoříme vodní lázeň, na druhém rozpustíme kousek másla. Na vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem, pomalu přilejeme rozpuštěné máslo. Za stálého šlehání nám musí omáčka dostatečně zhoustnout, dochutíme ji citronovou šťávou, solí a pepřem.
Chřest s holandskou omáčkou servírujeme tak, že na talíř položíme uvařený chřest a teplou omáčkou jej přelejeme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.