![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Chřest s holandskou omáčkou](/img/clanky/2e663f2bef387b05e44cb702c498c3a6/fotolia_12654436_xs.jpg)
Chřest s holandskou omáčkou
Ingredience
- bílý chřest - svazek: 1 ks
- žloutky: 3 ks
- bílé víno: 30 ml
- másla: 100 g
- citron: 1 ks
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Chřest s holandskou omáčkou – recept
Bílý chřest oloupeme, slupky ovšem nemusíme vyhazovat, budou se nám hodit na polévku. Vodu osolíme, přivedeme k varu a chřest povaříme asi 5 minut.
Na sporák si dáme dva hrnce, z jednoho vytvoříme vodní lázeň, na druhém rozpustíme kousek másla. Na vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem, pomalu přilejeme rozpuštěné máslo. Za stálého šlehání nám musí omáčka dostatečně zhoustnout, dochutíme ji citronovou šťávou, solí a pepřem.
Chřest s holandskou omáčkou servírujeme tak, že na talíř položíme uvařený chřest a teplou omáčkou jej přelejeme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.