Citronová zmrzlina
Ingredience
- BIO citrony (chemicky neošetřené) : 2 ks
- šťáva z citronu : 125 ml
- smetana na šlehání : 500 ml
- špetka soli
- krupicový cukr : 100 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Citronová zmrzlina – recept
Nejprve si jemně nastrouhejte do misky oba BIO citrony, abyste získali co nejvíce citronové kůry. Tu následně přesypte do mixéru a rozmělněte spolu s krupicovým cukrem a citronovou šťávou. V další fázi vlijte k surovinám i vychlazenou smetanu na šlehání, vsypte špetku soli a mixujte, dokud smetana nezmění konzistenci. Citronovou šlehačku nakonec přemístěte do uzavíratelné misky a dejte do mrazáku na minimálně 4 až 5 hodin. Každou půl hodinu pak vznikající zmrzlinu promíchejte.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.