Cizrna na paprice
Ingredience
- cizrna: 250 g
- máslo: 2 PL
- olej: 1 PL
- cibule: 1 ks
- zeleninový vývar: 150 ml
- uzená paprika: 1 PL
- kmín: 0,5 KL
- kurkuma: 1 KL
- limetková šťáva: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cizrna na paprice - recept
Cizrnu uvaříme dle návodu na obalu. V hrnci rozehřejeme olej, ve kterém necháme rozpustit polovinu másla, na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, krátce promícháme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme asi čtvrtinu cizrny, krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme zbytek cizrny, kmín, kurkumu, limetkovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme a společně provaříme.
Cizrna na paprice se dá podávat jako hlavní jídlo i jako příloha k masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.