Dušené červené zelí
Ingredience
- menší červené zelí: 1 ks
- suché červené víno: 50 ml
- cibule: 1 ks
- jablko: 1 ks
- máslo: 1 PL
- citron: 1 KL
- hladká mouka: 1 PL
- třtinový cukr: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Dušené červené zelí - recept
Ze zelí odkrojíme tvrdé košťály a listy nakrájíme na proužky. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme cukrem, který necháme zkaramelizovat. Dále přidáme zelí, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a dusíme přikryté asi 10 minut. Je-li potřeba, podlijeme dušené červené zelí trochou vody.
K zelí přidáme nastrouhané jablko, zaprášíme moukou, podlijeme trochou vody a dusíme dále asi 15 minut doměkka.
Dušené červené zelí dochutíme solí, pepřem, citronem a cukrem dle chuti.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.