Grilovaná hruška
Ingredience
- hrušky: 2 ks
- tekutý med: 2 PL
- citronová šťáva: 1 PL
- pomerančová šťáva: 1 PL
- máslo: 1 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Grilovaná hruška - recept
Hrušky oloupeme, podélně překrojíme napůl a můžeme odstranit jadérka. Med rozmícháme v citronové a pomerančové šťávě a hrušky do této marinády namočíme minimálně na 1 hodinu. Hrušky vytáhneme, do marinády přidáme rozpuštěné máslo, potřeme hrušky a grilujeme z každé strany asi 3 minuty.
Grilovaná hruška se hodí do salátů, jako sladká příloha ke kuřecímu masu nebo jako dezert. Báječná je v kombinaci s ořechy nebo plísňovým sýrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.