Kuřecí steak s bylinkovým máslem
Ingredience
- kuřecí prsa nebo vykostěná kuřecí stehna: 400 g
- máslo: 50 g
- šalvěj: 1 KL
- sušený tymián: 1 KL
- česnek - stroužky: 1 ks
- citrónová šťáva: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kuřecí steak s bylinkovým máslem - recept
Rozehřejeme máslo, do kterého přidáme citrónovou šťávu, nadrobno nasekanou šalvěj, tymián, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polovinu bylinkového másla necháme ztuhnout v lednici, druhou polovinou potřeme omyté, osušené a osolené kuřecí maso. Opékáme na rozpáleném grilu a během grilování potíráme máslem. Grilujeme dozlatova asi 5 minut z každé strany (podle tloušťky a druhu masa). Před podáváním poklademe grilovaný steak kouskem ztuhlého bylinkového másla.
Kuřecí steak s bylinkovým máslem můžeme doplnit libovolnou omáčkou nebo zeleninovým salátem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.