Ratatouille
Ingredience
- lilek: 1 ks
- cuketa: 1 ks
- červená paprika: 1 ks
- žlutá paprika: {0.5}
- rajčata: 2 ks
- rajčatové pyré: 120 ml
- konzerva loupaných rajčat: 1 ks
- menší cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- tymián
- bazalka
- sůl
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ratatouille - recept
Lilky nakrájíme na tenká kolečka, osolíme, necháme 20 minut “vypotit”, omyjeme a ubrouskem osušíme. Na stejně tenká kolečka nakrájíme cukety, očištěné papriky a rajčata. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, troubu rozehřejeme na 190 °C. Na troše oleje necháme zpěnit cibuli, přidáme česnek, po 1 minutě nalijeme rajčatové pyré a rajčata z konzervy. Přidáme tymián, bazalku a necháme 10 minut podusit. Směs rozprostřeme do zapékací misky, poklademe střídavě kolečky zeleniny. Osolíme, opepříme, přidáme větvičky tymiánu, pokapeme olejem, přikryjeme pečicím papírem a pečeme 30 minut. Odkryjeme a necháme ještě 10 minut dopéct.
Ratatouille se podává k masu nebo rybě.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.