Hovězí polévka v papiňáku
Ingredience
- hovězí přední s kostí: 500 g
- mrkev: 2 ks
- petržel: 2 ks
- malý celer: 1 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- bobkový list: 2 ks
- nové koření: 4 ks
- celý pepř: 8 ks
- sůl: 1 KL
- petrželka
- nudle do polévky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hovězí polévka v papiňáku - recept
Do papiňáku vložíme omyté hovězí maso s kostí, polovinu očištěné kořenové zeleniny, celou cibuli i se slupkou a česnek. Posypeme solí, přidáme koření a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené. Přivedeme k varu, zavřeme hrnec a necháme při mírné teplotě vařit 1,5 hodiny.
Hrnec opatrně otevřeme, vývar scedíme do druhého hrnce a dáme opět zahřívat. Maso obereme od kosti, nakrájíme a vrátíme do polévky. Druhou polovinu očištěné zeleniny nakrájíme a dáme vařit do vývaru přibližně na 10 minut podle velikosti kousků.
Zvlášť uvaříme v osolené vodě polévkové nudle podle návodu a propláchneme v cedníku studenou vodou. Nudle podáváme k polévce zvlášť. Kdyby se vařily přímo v polévce, mohla by se zakalit.
Nakonec se hovězí polévka z papiňáku dochutí solí, pepřem a čerstvou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.