Kari omáčka
Ingredience
- cibule: {1}
- česnek: {1}
- smetana na vaření: 125 ml
- mléko: 100 ml
- olej: 1 PL
- kari
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kari omáčka – recept
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem v něm osmahneme. Přidáme kari dle chuti, zamícháme a přilijeme smetanu. Poté osolíme a opepříme dle chuti. V mléce rozmícháme mouku a přiléváme do hrnce s cibulí tak, aby kari omáčka získala správnou hustotu.
Kari omáčka se podává zejména ke grilovanému masu nebo k těstovinám.
Tip: Kari omáčku můžeme ozvláštnit přidáním šťávy vymačkané z jednoho citrónu nebo na kostičky nakrájeného jablka.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.